جوابیه رییس مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی استان به خبر مندرج در سایت خبری خیاو نیوز
سرپرست محترم سایت خبری خیاو نیوز
⬅️ موضوع: جوابیه
سلام علیکم
✅ عطف به گزارش مندرج در آن کانال تحت عنوان "سوء مدیریت در پایگاه اورژانس مشگین شهر / دیر رسیدن اورژانس بر سر صحنه حادثه خشم مردم را در پی داشت " جوابیه رییس مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی استان جهت روشنگری جنابعالی و افکارعمومی ایفاد می گردد، خواهشمند است در اسرع وقت نسبت به درج آن اقدام فرمایید.
✅ براساس استاندارد کشوری راه اندازی یک باب پایگاه اورژانس در داخل شهرها، به ازای هر ۵۰۰۰۰ نفر جمعیت، صورت می پذیرد، بدین صورت که با پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی استان مربوطه، پس از موافقت و صدور مجوز سازمان اورژانس کشور، تامین اعتبار اجرای پروژه توسط دولت صورت می پذیرد.
✅ در خصوص شهرستان مشکین شهر که دارای ۸۰۰۰۰ نفر جمعیت داخل شهری است طبق همین شاخصهای کشوری از اورژانس، می بایست یک پایگاه اورژانس ایجاد شود، اما بخاطر تعداد مسافرین و درخواستهای فراوان مردمی جهت ارایه خدمات اورژانسی و پوشش تعداد زیاد تصادفات جاده ای، با پیگیری های بعمل آمده دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و شبکه بهداشت و درمان شهرستان مشگین شهر در مجموع ۳ پایگاه اورژانس شهری و یکدستگاه اورژانس موتوری که بالاتر از استاندارد کشوری نسبت به جمعیت می باشد در شهرستان مشگین شهر راه اندازی شده است، همچنین تعداد ۴ پایگاه جاده ای هم (که طبق استاندارد کشوری نبایستی فاصله ۲ پایگاه مجاور بیش از ۴۰ کیلومتر در جاده های اصلی باشد) در آن شهرستان ایجاد گردیده است.
✅ لازم بذکر است تمامی پایگاههای شهری و جاده ای شهرستان مشگین شهر براساس برنامه ششم توسعه (تا سال ۱۴۰۰) راه اندازی و تکمیل گردیده است.
✅ متذکر می شود اورژانس ۱۱۵ شهرستان مشگین شهر در پنج ماهه اول سال ۹۷ تعداد ۱۸۰۰ ماموریت شهری و ۱۰۲۰ ماموریت جاده ای انجام داده و میانگین زمان رسیدن بر بالین مصدومین طبق بررسی سیستم ضبط مکالمات بیسیمی در داخل شهر ۴ دقیقه و در جاده های این شهرستان ۱۰ دقیقه می باشد، در حالیکه استاندارد کشوری در داخل شهرها ۸ دقیقه و در جاده ها ۱۴ دقیقه است.
✅ حائز ذکر است شهرستان مشگین شهر در ارزیابی سالانه استانی در سال ۹۶ به لحاظ کارکرد مطلوب و امداد رسانی به موقع در بین سایر شهرستانهای استان رتبه اول استانی را کسب کرده است و همیشه جزو ۳ شهرستان برتر بوده است، توضیح اینکه در این ارزیابی، هر شهرستان از نظر تعداد ماموریتهای انجام شده، پایگاه، آمبولانس، توانمندیهای تکنسین ها و تجهیزات پزشکی طبق چک لیست کشوری بیش از ۶۰ مورد برای هر پایگاه مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند.
✅ شایان ذکر است عبارت سوء مدیریت در اورژانس کلی گویی است، سوال اینجاست؟ اگر نویسنده این مطلب، خود مدیر آن مجموعه می بود چه تدبیری انجام می داد که الان در آن واحد انجام نشده است و با توجه به موارد قانونی پیش گفت و پیگیریهای دانشگاه چه اقدام بهتری می توانست انجام پذیرد که نشده است.
✅ بررسیهای موارد قبلی در خصوص اتهامات عدم حضور به موقع عوامل اورژانس بر سر بالین بیمار و مصدومان و ضعف مدیریت و سیاسی بازی که به صورت سلسله وار از طریق آن نشریه از زبان فردی که خود را جانشین مدیریت اورژانس فعلی می داند، کاری پسندیده نیست و صرفاً جهت سیاه نمایی و به زیر سوال بردن کادر زحمتکش اورژانس است و به یقین فردی که خود را دلسوز مردم معرفی می کند، می بایست اخلاقیات حرفه ای را رعایت کند و با اتهامات واهی در نشریات و جراید آبروی قشر خدوم و ساعی حوزه سلامت شهرستان مشگین شهر را نبرد، هر چند که مردم بزرگوار استان به این مساله خوب واقفند و از خادمان واقعی خود همیشه حمایت کرده اند.
✅ در پایان معروض می دارد بزرگواری که با درج تصویر خود در نشریه به مردم القا می نماید که جانشین مدیریت فعلی اورژانس خواهد بود و کل اقدامات سیستم بهداشت و درمان را با اغراض شخصی خود تحت سوال برده است، به هیچ عنوان به عنوان مسئول اورژانس شهرستان مشگین شهر مورد نظر سیستم درمانی استان و شهرستان نیست.
✍ ️ روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
نظر شما :